Elgbiff med bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefileten er tradisjonelt skytterens trofé. Det er et edelt stykke kjøtt, som gjerne kan opphøyes ved å få en baconskive surret rundt seg. Det smaker fortreffelig.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g indrefilet av elg , delt i biffer
  • 8 skiver bacon
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Appelsinsaus:

  • 20 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 5 dl appelsinjuice
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss smør
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Tilbehør:

  • 8 stk. gulrot , evt. babygulrøtter

Slik gjør du

1. Rens småløk, og legg dem i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker. Fosskok uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.

2. Krydre elgbiffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.

3. Bruk god varme, brun biffene fint rundt på baconsiden først. Stek snittflaten til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.

4. Sett gulrøtter over til koking.

Server gjerne med en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller urter.