Eggnog

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gjør som amerikanerne, varm deg på en eggnog og kom i skikkelig julestemning! Den deilige eggnogsmaken av egg, konjakk, melk og vanilje er også populær å tilsette i desserter og iskrem, og til og med i kaffe. Vil du ha en norsk variant, kan du prøve med en skvett akevitt i eggnog’en.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 5 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl bourbon, konjakk eller akevitt
  • 0,25 ts revet muskatnøtt til pynt

revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk.
  2. Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje. Vær tålmodig, det tar litt tid. 
  3. Tilsett vaniljesukker og konjakk. 
  4. Hell eggnogen i flotte glass og dryss over litt revet muskatnøtt.
Eggnog er en gammel amerikansk og canadisk tradisjonsdrink, som gjerne blir servert fra Thanksgiving og helt fram til over jul. Eggnog kan også serveres kald. Avkjøl den varme blandingen i kaldt vannbad under omrøring. Sett eggnogen kaldt i minst 3 timer eller over natten. Pisk gjerne opp litt kremfløte og vend inn rett før servering.