Eggesalat med reker
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Eggesalat med reker er en favoritt hele året! Salaten egner seg godt som pålegg på brød, eller som en rett på koldtbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
5 stk. egg -
1 stk. avokado -
200 g reker i lake -
1 pk ruccula , evt. iblandet litt dill -
1 ts pepperrot på tube -
0,5 dl ravigottesaus (eller litt mer) -
0,5 dl majones , evt. kesam -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Kok egg i en kjele med vann til de er "smilende" (6-8 minutter). Avkjøl i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Les gjerne mer om hvordan koke egg.
- Sil laken fra reker og skrell egg. Grovhakk reker og egg og ha over i en bolle. Bland inn pepperrot, hakket ruccula og avokadoterninger.
- Bland ravigottesaus og majones i en skål. Vend alt forsiktig sammen og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med ristet brød til.