Eggesalat med reker

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eggesalat med reker er en favoritt hele året! Salaten egner seg godt som pålegg på brød, eller som en rett på koldtbordet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 1 stk. avokado
  • 200 g reker i lake
  • 1 pk ruccula , evt. iblandet litt dill
  • 1 ts pepperrot på tube
  • 0,5 dl ravigottesaus (eller litt mer)
  • 0,5 dl majones , evt. kesam
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok egg i en kjele med vann til de er "smilende" (6-8 minutter). Avkjøl i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Les gjerne mer om hvordan koke egg.
  2. Sil laken fra reker og skrell egg. Grovhakk reker og egg og ha over i en bolle. Bland inn pepperrot, hakket ruccula og avokadoterninger.
  3. Bland ravigottesaus og majones i en skål. Vend alt forsiktig sammen og smak til med salt og pepper. 

Server gjerne med ristet brød til.