Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Vaniljekrem med gelatin (til kaker)

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 dl ferdig krem

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 8 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1158 kcal
Fett 48 g
Protein 51 g
Karbohydrater 129 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ekte eggekrem eller vaniljekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Bruk eggekrem eller vaniljekrem med gelatin når du skal fylle bløtkaker og andre festkaker.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 dl ferdig krem

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 8 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1158 kcal
Fett 48 g
Protein 51 g
Karbohydrater 129 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vaniljekrem til kaker trinnbilder

Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang.

Vaniljekrem til kaker trinnbilder

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Perfekt til å fylle festkaka di!

Kvæfjordkake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 19.07.2025 01:24:02