Daimiskake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Daimiskake er blant våre mest populære iskaker, og passer utmerket på kakebordet til alle livets store begivenheter. Iskaken er spesielt populær til jul og nyttår. Gelatin i kaken gjør at den holder fasongen lenger selv når den begynner å smelte.
Ingredienser
porsjoner
Nøttebunn:
-
150 g mandler eller hasselnøtter -
150 g melis -
4 stk. eggehvite
Iskrem:
-
4 stk. eggeplomme -
100 g sukker -
4 dl kremfløte -
4 stk. gelatinplater -
2 stk. dobbel daim-sjokolade
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 180 °C.
- Mal mandler eller nøtter i kvern eller matprosessor. Bland inn melis. Stivpisk eggehvite og vend forsiktig inn.
- Legg bakepapir på bunnen av en stor springform (24 cm i diameter) eller i to mindre former. sett på plass ringen, slik at papiret holdes på plass. Fordel massen i et jevnt lag over bunnen. Plasser formen midt i stekeovnen og stek bunnen i ca. 20 minutter. Ta formen ut av ovnen og avkjøl helt.
- Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
- Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
- Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem deretter ut vannet av gelatinen og smelt den i ½ dl kokende vann.
- Hell smeltet gelatin i eggedosisen i en tynn stråle under forsiktig røring.
- Pisk kremfløten stiv og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
- Knus den ene pakken daimsjokolade med en kjevle eller sleiv mens den fortsatt er i papiret. Bland den knuste sjokoladen inn i kremen.
- Hell kremen over mandelbunnen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten. Dekk med folie eller lokk, og frys iskaken i minst 4 timer.
- Bruk en skarp kniv og løsne iskaken fra kanten på formen. Ta iskaken ut av formen og trekk av bakepapiret. Sett kaken på fat i kjøleskapet i ca. 20 minutter før servering.
- Grovknus den siste daimsjokoladen på samme vis som den første, og pynt iskaken med bitene.