Cupcakes med sjokolade
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Herlige cupcakes med sjokolade i en fei. Av én porsjon får du 10 cupcakes.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca. 10 cupcakes
-
80 g smør -
2 dl sukker -
2 stk. egg -
4 dl hvetemel -
40 g kakaopulver -
2 ts bakepulver -
0,25 ts salt -
1 ts vaniljesukker -
2 dl helmelk
Frosting:
-
4 dl melis -
230 g mykt smør -
200 g hvit sjokolade -
2 ss vaniljeekstrakt
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker sammen til det blir hvit.
- Ha i ett egg av gangen og pisk det godt inn.
- Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker sammen i en egen bolle. Ha i litt av gangen i smørblandingen.
- Spe forsiktig med melk.
- Fordel røren i muffinsformer til de er 2/3 fulle.
- Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 185°C i ca. 15 minutter.
- Smelt hvit sjokolade og la det avkjøle seg. Pisk smør og melis hvit sammen med vaniljeekstrakt. Fortsett og pisk god mens du har i den hvite sjokoladen.
Ta ut råvarene fra kjøleskapet i god tid, slik at de er temperert. Da er det enkelt å kjøre sammen kakerøren i en foodprosessor, uten at for eksempel smøret klumper seg sammen.
Vi har samlet våre oppskrifter på muffins og cupcakes. Ta en titt, og la deg bli inspirert!