Cupcakes med sjokolade

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Herlige cupcakes med sjokolade i en fei. Av én porsjon får du 10 cupcakes.

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 cupcakes

  • 80 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 dl hvetemel
  • 40 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl helmelk

Frosting:

  • 4 dl melis
  • 230 g mykt smør
  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 ss vaniljeekstrakt

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker sammen til det blir hvit. 
  2. Ha i ett egg av gangen og pisk det godt inn. 
  3. Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker sammen i en egen bolle. Ha i litt av gangen i smørblandingen. 
  4. Spe forsiktig med melk. 
  5. Fordel røren i muffinsformer til de er  2/3 fulle.
  6. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 185°C i ca. 15 minutter.
  7. Smelt hvit sjokolade og la det avkjøle seg. Pisk smør og melis hvit sammen med vaniljeekstrakt. Fortsett og pisk god mens du har i den hvite sjokoladen. 

Ta ut råvarene fra kjøleskapet i god tid, slik at de er temperert. Da er det enkelt å kjøre sammen kakerøren i en foodprosessor, uten at for eksempel smøret klumper seg sammen.

Vi har samlet våre oppskrifter på muffins og cupcakes. Ta en titt, og la deg bli inspirert!