Cumberlandsaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Cumberlandsaus er en slags syrlig marmelade som er nydelig til paté og vilt, men passer godt til de fleste kjøttslag.
Ingredienser
porsjoner
-
saft og skall av
0,5 stk. appelsin -
1 stk. finhakket sjalottløk -
2 dl vann -
0,25 ts sennepspulver -
0,5 ts malt ingefær -
0,5 ts kajennepepper -
saft av
0,5 stk. sitron -
2 cl portvin -
300 g ripsgelé
Slik gjør du
Vask appelsin godt, skrell den med en potetskreller og skjær skallet i tynne strimler, ca. 2 cm. Se til at du ikke får med det hvite på skallet. Ha appelsinskall over i en kjele med vann sammen med sjalottløk, og la det koke i ca. 3 minutter. Sil av vannet og avkjøl raskt i isvann.
Bruk gjerne et sisseleringsjern til å ta av skallet på appelsinen.
- Rør sennepspulver, malt ingefær og kajennepepper sammen med appelsinsaft, sitronsaft og portvin.
- Varm opp ripsgelé på svak varme i en kjele til den er flytende. Ta kjelen av platen. Bland inn krydderblandingen og kokt appelsinskall, og rør godt. Sett sausen kjølig og la den trekke i noen timer før bruk.