Cumberlandsaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cumberlandsaus er en slags syrlig marmelade som er nydelig til paté og vilt, men passer godt til de fleste kjøttslag.

Ingredienser

porsjoner
  • saft og skall av 0,5 stk. appelsin
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 dl vann
  • 0,25 ts sennepspulver
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kajennepepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 cl portvin
  • 300 g ripsgelé

Slik gjør du

Vask appelsin godt, skrell den med en potetskreller og skjær skallet i tynne strimler, ca. 2 cm. Se til at du ikke får med det hvite på skallet. Ha appelsinskall over i en kjele med vann sammen med sjalottløk, og la det koke i ca. 3 minutter. Sil av vannet og avkjøl raskt i isvann. 

Bruk gjerne et sisseleringsjern til å ta av skallet på appelsinen.
  1. Rør sennepspulver, malt ingefær og kajennepepper sammen med appelsinsaft, sitronsaft og portvin. 
  2. Varm opp ripsgelé på svak varme i en kjele til den er flytende. Ta kjelen av platen. Bland inn krydderblandingen og kokt appelsinskall, og rør godt. Sett sausen kjølig og la den trekke i noen timer før bruk.