Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
COQ AU VIN

Coq au vin

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • ca. 35 cl rødvin
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian

  • 200 g lettsaltet sideflesk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • ca. 2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss tomatpuré
  • 10 stk. sjalottløk
  • 250 g frisk sjampinjong delt i to
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Coq au vin er en usedvanlig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har valgt å bytte ut hanekjøttet med kylling, siden det er langt enklere å få tak i her i butikkene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • ca. 35 cl rødvin
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian

  • 200 g lettsaltet sideflesk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • ca. 2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss tomatpuré
  • 10 stk. sjalottløk
  • 250 g frisk sjampinjong delt i to

Slik gjør du

1. Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lårene i to og brystfiletene i to.

Se hvordan du deler opp en kylling.

2. Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle og legg i kyllingstykkene. Dekk til med plastfolie og sett det kjølig over natten. 

3. Ta kyllingstykkene opp av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Hell marinaden i en middelsstor kjele og kok opp. 

4. Skjær sideflesk i små biter og stek dem i en varm stekepanne. Ha flesket over i kjelen sammen med marinaden, la fettet bli i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem godt på alle sider i stekepannen med fett.

5. Legg stykkene over i kjelen. Tilsett buljong til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpuré. La det hele trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt. 

6. Rens sjalottløk og surr den sammen med sopp i en panne med smør. Ha det over i kjelen og smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med frisk timian ved servering. 

Er sausen litt tynn kan du røre sammen 1 ss mel og 1 ss smør. Ha jevningen i gryta, rør forsiktig rundt og la retten koke i ytterligere 5 minutter.

Server med brød, ris eller poteter. 

Coq au vin kan også lages med gullhøne/gourmethøne. Den gir mer smak på kraften, men trenger lenger koketid. Kjøttet er mørt når det løsner lett fra bena.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 01:40:52