Chiliribbe med peanøttdipp

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne chiliribba med peanøttdipp passer som hånd i hanske på tapasbordet. Med innslag av både sterkt, salt og syrlig oppnår man en velbalansert, kjærkommen og frydefull smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg stekt ribbe
  • 2 stk. grovhakket rød chili
  • 4 båter grovhakket hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss rapsolje

Peanøttdipp:

  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk
  • 4 ss flytende honning
  • saften av 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150 °C.
  2. Skjær vekk svoren fra den ferdigstekte ribben og skjær den i passelige små serveringsstykker. Finhakk chili, hvitløk og koriander, og bland med olje og salt. Fordel krydderblandingen over ribben og stek i ovnen i ca. 15 minutter.  
  3. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle og visp sammen til det er godt blandet. Grovhakk peanøtter og dryss over dippen. 
Synes du dressingen blir for tynn kan du ha oppi mer peanøttsmør.