Chiliribbe med peanøttdipp
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne chiliribba med peanøttdipp passer som hånd i hanske på tapasbordet. Med innslag av både sterkt, salt og syrlig oppnår man en velbalansert, kjærkommen og frydefull smak.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg stekt ribbe -
2 stk. grovhakket rød chili -
4 båter grovhakket hvitløk -
3 ss frisk koriander -
0,5 ts salt -
1 ss rapsolje
Peanøttdipp:
-
6 ss olivenolje -
2 ss riseddik -
2 ss peanøttsmør -
2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) -
4 ss soyasaus -
2 ts frisk ingefær -
2 båter revet hvitløk -
4 ss flytende honning -
saften av
1 stk. lime
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 150 °C.
- Skjær vekk svoren fra den ferdigstekte ribben og skjær den i passelige små serveringsstykker. Finhakk chili, hvitløk og koriander, og bland med olje og salt. Fordel krydderblandingen over ribben og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
- Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle og visp sammen til det er godt blandet. Grovhakk peanøtter og dryss over dippen.
Synes du dressingen blir for tynn kan du ha oppi mer peanøttsmør.