Chiliolje

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chiliolje burde være obligatorisk på alle kjøkken. Det setter en spiss på alt fra italienske retter som pasta, pizza og til ulike salater – og holder seg lenge.

Ingredienser

1  porsjoner
  • ca. 4 dl nøytral olje
  • 8 stk. rød/ grønn chili (bruk gjerne chili med ulike sterkhetsgrader), eventuelt tørkede chili for lenger holdbarhet
  • 1 ss hel pepper

Slik gjør du

  1. Vask og tørk chili. Del dem i to på langs. Bruker du små habañero, deles disse i fire.
  1. Ha halve chili på en ren og tørr flaske. Vend snittflaten av chilien utover, da blir flasken mer dekorativ. Fyll på med en god olje til det dekker helt og ha i hel pepper. Skru på lokket. La flasken stå over natten gjerne lengre før oljen brukes.
Fyll på med litt olje etter hvert som du bruker den. Chiliene bør være dekket med olje for ikke å mugne.
Oppbevar gjerne oljen i kjøleskap, da holder den lengre. Dersom du bruker olivenolje vil oljen stivne i kjøleskap, men raskt smelte igjen om du setter den litt på benken før bruk. Bruker du tørkede chili vil oljen holde seg lengre. Du kan også la oljen stå og trekke smak noen dager, og deretter sile den for lengre holdbarhet.