Chilimarinade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Marinering betyr å legge råvaren i en olje som er smakssatt med krydder, urter og/eller grønnsaker. I motsetning til det mange tror, er marinering ikke noen ny tilberedningsmetode. Dette er en klassisk tilberedningsmetode som fra gammelt av ble brukt, ikke bare for å gi den god smak og saftigere kjøtt, men også for å konservere. Det finnes mange ferdige marinader å få kjøpt, men det er morsommere, og ganske sikkert rimeligere å lage marinaden selv. Alt som skal på grillen, i stekeovn, panne eller wok kan marineres.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl nøytral olje
  • Saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 stk. løk i ringer
  • 6 stk. hel pepper
  • 2 stk. rød chili syltede eller ferske

Slik gjør du

  1. Vask og hakk opp chilien i biter. Bland ingrediensene godt sammen.
  2. Legg kjøttet i en dobbel pose og hell marinaden over. Klem ut luften og knyt igjen. Husk å snu på det en gang i blant. La det ligge i minst 30 minutter, men gjerne natten over.

Marinaden passer godt til alle typer kjøtt.