Chapati
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.
Ingredienser
porsjoner
-
4 dl fin sammalt hvete -
5 dl hvetemel -
1 ts salt -
ca.
4 dl vann
Slik gjør du
- Ha mel og salt i en bakebolle. Spe på med litt og litt vann og kna det inn til deigen er passe fast. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 minutter.
- Del deigen i 8 emner eller mer om du ønsker lefsene mindre. Kjevle ut hvert emne til en tynn rund leiv.
- Stek leivene på sterk varme i en tørr stekepanne, et par minutter. Snu lefsene ofte, så de ikke blir brent. Krøll/rull lefsene sammen i et kjøkkenhåndkle for å holde dem myke.