Carpaccio - skiver av urtestekt indrefilet

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne, tynne skiver av mørt, knapt varmebehandlet mørt oksekjøtt og en god dressing og litt salat. Stort enklere kan det ikke bli! Carpaccio er en italiensk klassiker, som har fått sitt navn fra den italienske maleren Vittore Carpaccio. Originalen - som var kalvefilet med revet parmesan, olivenolje, pepper, sitron og ruccula - ble første gang servert på Harry’s Bar i Venezia. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g indrefilet av storfe
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 2 ss olivenolje

Dressing:

  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss sitronsaft eller limesaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Salat:

  • 1 pk ruccula
  • 2 ss frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Renskjær indrefileten for hinner og skjær den til slik at den er jevnt tykk.
  2. Finhakk urtene og ha dem på en tallerken. Rull indrefileten i hakkede urter og krydre med salt og pepper.
  3. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider til det har fått en fin, gyllen farge. Avkjøl helt og pakk kjøttet stramt inn i litt plastfolie. 
  4. Legg fileten i fryseren i ca. 30 minutter, eller i minst to timer i kjøleskapet. Fjern plasten og skjær i så tynne skiver som mulig, maks 2 mm.
  5. Rør rømmen til den blir mer flytende og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Bland sammen ingrediensene til salaten rett før servering.
  7. Anrett kjøttskivene i et fint mønster på en tallerken og risle litt av dressingen over. Topp med ruccula- og kjørvelsalaten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt.