Burger med kålsalat og fylte jalapeños

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Burger er klassisk streetfood. En saftig buger med en crispy kålsalat, en fyldig blåmuggkremost, råsyltet rødløk og spicy fylte jalapeños med bacon er definitivt en spennende rett å servere på sommerens fester! 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Fylte jalapeños:

  • 4 stk. jalapeño
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 20 g blåmuggost
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 75 g bacon

Råsyltet rødløk:

  • 0,5 stk. finsnittet rødløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl vann

Kålsalat:

  • 80 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i fine strimler

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 4 ss bbq-saus

Slik gjør du

  1. Start med å lage fylte jalapeños. Del jalapeño i to og ta ut frøene.
For midlere smak: fjern både stilk og frø fra jalapeñoene.
  1. Bland sammen snøfrisk, blåmuggost og sitronsaft. Bruk en sprøytepose og fyll dem med blåmuggkremosten. Spar resten av kremosten til når du skal sette sammen burgerne. Surr de fylte jalapeñosene inn i bacon. Stekes i 20-25 min på 225 °C, til baconet er gyllent.
Legge gjerne de fylte jalapeñosene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir for å la overflødig fett renne av.
  1. Lag råsyltet rødløk. Bland sammen rødløk, sitronsaft, sukker og vann i en skål.
  2. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  3. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere. Stek burgere i en varm stekepanne med smør til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Varm hamburgerbrød raskt i pannen.
Grill? Grill burgeren 4-5 minutter på hver side. Varm hamburgerbrød raskt på grillen.
  1. Bland sammen nykål og selleri til en kålsalat.
  2. Fyll hamburgerbrød med bbq-saus, kålsalat, hamburger, råsyltet rødløk,  blåmuggkremost og server med jalapeño poppers.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.