Bubble-cake med julesmak
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
En pepperkake kake! Fylt med myk pepperkakebunn og hvit sjokolademousse. Pyntet med hvit sjokoladekrem og sprø peppernøtter - det er smaken av jul det!
Ingredienser
10 porsjoner
Myk pepperkakebunn:
-
4 stk. romtempererte egg -
150 g brunt sukker -
100 g sukker -
100 g smør -
ca.
330 g hvetemel -
2 ts bakepulver -
1,5 ts malt kanel -
0,5 ts malt nellik -
1 ts malt kardemomme -
1 ts malt ingefær -
1,5 dl yoghurt naturell eller rømme
Hvit sjokolademousse:
-
300 g hvit sjokolade -
4 stk. gelatinplater -
6 dl kremfløte -
2 stk. romtempererte egg
Sjokoladekrem:
-
300 g hvit sjokolade -
200 g smør -
200 g melis
Til pynt:
-
ca.
80 stk. peppernøtter
Slik gjør du
- Lag kakebunnen først: Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.
- Smelt smøret og la det avkjøles.
- Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
- Hell i det smeltede smøret.
- Kle en liten langpanneform (25x35 cm) med bakepapir og hell røren i formen.
- Stek kaken midt i ovnen på 180° i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grllspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
- Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på ca. 15 cm.
- Lag sjokolademousse: Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad.
- Legg gelatin i bløt i 5 minutter.
- Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
- Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen.
- Rør inn romtempererte egg.
- Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). La moussen tykne litt før du monterer kaken.
- Legg pepperkakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir.
- Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen. Sett kaken kaldt til moussen stivner.
- Lag sjokoladekrem: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
- Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
- Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
- Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
- Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøtterne på kaken. Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøtterne.