Bubble-cake med julesmak

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En pepperkake kake! Fylt med myk pepperkakebunn og hvit sjokolademousse. Pyntet med hvit sjokoladekrem og sprø peppernøtter - det er smaken av jul det!

Ingredienser

10  porsjoner

Myk pepperkakebunn:

  • 4 stk. romtempererte egg
  • 150 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • ca. 330 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • 1,5 dl yoghurt naturell eller rømme

Hvit sjokolademousse:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 4 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk. romtempererte egg

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis

Til pynt:

  • ca. 80 stk. peppernøtter

Slik gjør du

  1. Lag kakebunnen først: Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.
  2. Smelt smøret og la det avkjøles.
  3. Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
  4. Hell i det smeltede smøret. 
  5. Kle en liten langpanneform (25x35 cm) med bakepapir og hell røren i formen. 
  6. Stek kaken midt i ovnen på 180° i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grllspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
  7. Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på ca. 15 cm.
  8. Lag sjokolademousse: Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad. 
  9. Legg gelatin i bløt i 5 minutter. 
  10. Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
  11. Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen. 
  12. Rør inn romtempererte egg.
  13. Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). La moussen tykne litt før du monterer kaken.
  14. Legg pepperkakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir. 
  15. Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen. Sett kaken kaldt til moussen stivner. 
  16. Lag sjokoladekrem: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  17. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  18. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  19. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  20. Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
  21. Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøtterne på kaken. Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøtterne.