Bryllupskake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag et mesterverk til bryllupet. En etasjekake fylt med vaniljekrem og bær, dekket med marsipan og pyntet med blomster. Voila!

Ingredienser

60  porsjoner

Kakebunner:

  • 10 stk. eggehvite
  • 10 stk. eggeplomme
  • 220 g sukker
  • 125 g maisenna
  • 125 g hvetemel

Syltede bær:

  • 550 g friske bær , feks.bringebær, bjørnebær og jordbær
  • 100 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 2 stk. gelatinplater

Vaniljekrem:

  • 5 dl kremfløte
  • 2 stk. vaniljestang
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 7 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte , til pisking av krem

Pynt:

  • ca. 2 kg marsipan til lokk

Blomster og stoffbånd

Slik gjør du

1. Pisk eggehviter halvstive, tilsett sukker og pisk det helt stivt. Bland inn eggeplommer. Vend forsiktig inn hvetemel og maizena.

2. Fordel røren tynt, ca. 1 cm tykt lag, utover tre stekeplater med bakepapir. Stek bunnene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

3. Kok opp bær, sukker og maizena. Tilsett ferdig bløtlagte gelatinplater. Rør til gelatinen har løst seg helt opp. Sett bærblandingen til avkjøling.

4. Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Kok opp fløte, vaniljefrø og stenger. Sett til side og la stå en time. Ta ut vaniljestengene.

5. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Kok vaniljefløten opp igjen. Hell den først over i eggedosisen under konstant pisking, og hell deretter alt tilbake i kjelen igjen. Varm til 80 °C, så kremen blir litt tykkere, og sil den straks over i en kald bolle.

6. Pisk inn ferdig bløtlagt gelatin og kjøl ned til romtemperatur. Pisk resten av kremfløten til stiv krem og bland det med vaniljebasen.

7. Nå skal kaken monteres. Start med en kakebunn. Smør på et tynt lag med syltede bær og smør et tynt lag vaniljekrem utover kaken. Legg på neste kakebunn, syltede bær og vaniljekrem. Legg på det siste kakebunnen. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken. Sett kaken kaldt til den blir stiv.

8. Kutt kaken opp i tre firkanter med forskjellig størrelse og kjevle ut marsipan så den blir tre mm tykk og dekker kakene. Sett kakene oppå hverandre. Pynt med stoffbånd og blomster som matcher brudens bukett.

Dekk marsipanen med plast eller ha den i en vakuumpose for oppbevaring. Oppbevar den i romtemperatur, slik at den blir enklere å kjevle ut. Bruk gjerne litt maizena under og over marsipanen når du kjevler, men ikke for mye, for da kan den bli for tørr.

 

 

Tips: Skal du bruke blomster som kakepynt, dypp stilkene i hvit sjokolade for å unngå tørking og lekkasje.