Bryllupskake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag et mesterverk til bryllupet. En etasjekake fylt med vaniljekrem og bær, dekket med marsipan og pyntet med blomster. Voila!
Ingredienser
60 porsjoner
Kakebunner:
-
10 stk. eggehvite -
220 g sukker -
10 stk. eggeplomme -
125 g hvetemel -
125 g maisenna
Syltede bær:
-
550 g friske bær , feks.bringebær, bjørnebær og jordbær -
100 g sukker -
2 ts maisenna -
2 stk. gelatinplater
Vaniljekrem:
-
2 stk. vaniljestang -
5 dl kremfløte -
6 stk. eggeplomme -
150 g sukker -
7 stk. gelatinplater -
5 dl kremfløte , til pisking av krem
Pynt:
-
ca.
2 kg marsipan til lokk
Slik gjør du
Dekk marsipanen med plast eller ha den i en vakuumpose for oppbevaring. Oppbevar den i romtemperatur, slik at den blir enklere å kjevle ut. Bruk gjerne litt maizena under og over marsipanen når du kjevler, men ikke for mye, for da kan den bli for tørr.
Tips: Skal du bruke blomster som kakepynt, dypp stilkene i hvit sjokolade for å unngå tørking og lekkasje.