Bryllupskake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag et mesterverk til bryllupet. En etasjekake fylt med vaniljekrem og bær, dekket med marsipan og pyntet med blomster. Voila!

Ingredienser

60  porsjoner

Kakebunner:

  • 10 stk. eggehvite
  • 220 g sukker
  • 10 stk. eggeplomme
  • 125 g hvetemel
  • 125 g maisenna

Syltede bær:

  • 550 g friske bær , feks.bringebær, bjørnebær og jordbær
  • 100 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 2 stk. gelatinplater

Vaniljekrem:

  • 2 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 7 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte , til pisking av krem

Pynt:

  • ca. 2 kg marsipan til lokk

Slik gjør du

Dekk marsipanen med plast eller ha den i en vakuumpose for oppbevaring. Oppbevar den i romtemperatur, slik at den blir enklere å kjevle ut. Bruk gjerne litt maizena under og over marsipanen når du kjevler, men ikke for mye, for da kan den bli for tørr.

 

Tips: Skal du bruke blomster som kakepynt, dypp stilkene i hvit sjokolade for å unngå tørking og lekkasje.