Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lånt av Brodogkorn.no

Bryllupskake

Ingredienser

60  porsjoner

Kakebunner:

  • 10 stk. eggehvite
  • 220 g sukker
  • 10 stk. eggeplomme
  • 125 g hvetemel
  • 125 g maisenna

Syltede bær:

  • 550 g friske bær , feks.bringebær, bjørnebær og jordbær
  • 100 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 2 stk. gelatinplater

Vaniljekrem:

  • 2 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 7 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte , til pisking av krem

Pynt:

  • ca. 2 kg marsipan til lokk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 274 kcal
Fett 13 g
Protein 4 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag et mesterverk til bryllupet. En etasjekake fylt med vaniljekrem og bær, dekket med marsipan og pyntet med blomster. Voila!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

60  porsjoner

Kakebunner:

  • 10 stk. eggehvite
  • 220 g sukker
  • 10 stk. eggeplomme
  • 125 g hvetemel
  • 125 g maisenna

Syltede bær:

  • 550 g friske bær , feks.bringebær, bjørnebær og jordbær
  • 100 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 2 stk. gelatinplater

Vaniljekrem:

  • 2 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 7 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte , til pisking av krem

Pynt:

  • ca. 2 kg marsipan til lokk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 274 kcal
Fett 13 g
Protein 4 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dekk marsipanen med plast eller ha den i en vakuumpose for oppbevaring. Oppbevar den i romtemperatur, slik at den blir enklere å kjevle ut. Bruk gjerne litt maizena under og over marsipanen når du kjevler, men ikke for mye, for da kan den bli for tørr.

 

Tips: Skal du bruke blomster som kakepynt, dypp stilkene i hvit sjokolade for å unngå tørking og lekkasje.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 14.12.2024 03:49:16