Bruschetta
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Bruschetta - sprøstekt brød med hvitløk. Toppet med frisk tomat og basilikum. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta
Ingredienser
porsjoner
-
8 skiver baguette eller annet lyst brød -
2 ss olivenolje -
1 båt revet hvitløk -
3 stk. tomat -
2 ss finhakket frisk basilikum -
1 ss olivenolje
Slik gjør du
- Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene.
- Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og fnhakket basilikun sammen i en bolle sammen med god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper.
- Anrett tomatsalaten på de sprø brødskivene rett før servering.
Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter, eller til skivene er sprø og gyldne.