Bruschetta med skinke
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Bruschetta - populært som forrett på italienske restauranter. Bruschetta er stekt brød, og gir mange herlige muligheter - som her hvor vi har toppet de sprø brødskivene med deilig, norsk spekeskinke og en frisk tomat - og basilikumblanding.
Ingredienser
porsjoner
-
8 skiver baguette -
2 ss olivenolje -
2 båter hvitløk -
2 stk. tomat -
2 ss finhakket frisk basilikum -
1 ss olivenolje -
8 skiver spekeskinke
Slik gjør du
- Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene.
- Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og fnhakket basilikun sammen i en bolle sammen med god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper.
- Anrett spekeskinke på de stekte brødskivene og topp med tomatsalaten rett før servering. Pynt eventuelt med friske basilikumblader.
Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter, eller til skivene er sprø og gyldne.