Bruschetta med skinke

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bruschetta - populært som forrett på italienske restauranter. Bruschetta er stekt brød, og gir mange herlige muligheter - som her hvor vi har toppet de sprø brødskivene med deilig, norsk spekeskinke og en frisk tomat - og basilikumblanding.  

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver baguette
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. tomat
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss olivenolje
  • 8 skiver spekeskinke

Slik gjør du

  1. Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene. 
  2. Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og fnhakket basilikun sammen i en bolle sammen med god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper. 
  3. Anrett spekeskinke på de stekte brødskivene og topp med tomatsalaten rett før servering. Pynt eventuelt med friske basilikumblader. 
Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter, eller til skivene er sprø og gyldne.