Bruschetta med røkelakskrem

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bruschetta med laksekrem er en enkel, smakfull og lekker rett som passer som første rett i et festmåltid. En stor fordel er at den kan forberedes i god tid, og raskt legges opp ved servering.  

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g røkelaks
  • 1 boks snøfrisk naturell (á 125 g)
  • 2 dl seterrømme
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • saft av 0,25 stk. sitron

  • 8 skiver baguette
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk reddikspirer eller andre spirer
  • 1 glass lakserogn
  • 2 stilker frisk dill til pynt

Slik gjør du

1. Finkutt røkelaks.  

2. Stivpisk snøfrisk og rømme. Vend inn røkelaks og hakkede urter. Smak til med salt, pepper og litt sitron. 

3. Stek skiver av baguette i en varm stekepanne med smør til de er gyllne og sprø. Legg skivene over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av. Avkjøl. 

4. Legg litt spirer på hver av de stekte brødskivene. Bruk to skjeer og form små "egg" av laksekremen. Legg eggene oppå spirene og pynt med lakserogn.