Brødsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig høstinspirert brødsalat med beter og rugbrød. Server til lunsj eller som tilbehør til middagen.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. polkabete
  • 2 stk. gulrot
  • 10 stk. cherrytomat
  • 1 ss hakket frisk persille
  • 4 skiver grovt rugbrød i små staver

Dressing:

  • Saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts revet sitronskall
  • 1 ts honning
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Vask alle grønnsakene. Skrell betene og gulrøttene, og skjær dem i tynne skiver.
  2. Del tomatene i to. Finhakk litt fersk persille.
  3. Del rugbrød i små staver.
  4. Miks sammen dressing i en liten bolle.
  5. Ha alle grønnsakene og brød i en stor bolle og vend inn dressing.
  6. Smak til brødsalaten med salt og pepper.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.