Brødsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En deilig høstinspirert brødsalat med beter og rugbrød. Server til lunsj eller som tilbehør til middagen.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. gulbete -
1 stk. polkabete -
2 stk. gulrot -
10 stk. cherrytomat -
1 ss hakket frisk persille -
4 skiver grovt rugbrød i små staver
Dressing:
-
Saften av
0,5 stk. sitron -
2 ts revet sitronskall -
1 ts honning -
0,25 ts pepper -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Vask alle grønnsakene. Skrell betene og gulrøttene, og skjær dem i tynne skiver.
- Del tomatene i to. Finhakk litt fersk persille.
- Del rugbrød i små staver.
- Miks sammen dressing i en liten bolle.
- Ha alle grønnsakene og brød i en stor bolle og vend inn dressing.
- Smak til brødsalaten med salt og pepper.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.