Brieboller med lime og chili

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse små kjøttbollene har en smakfull hemmelighet i midten. Server bollene med tyttebærvinaigrette, en god salsa eller chutney. Ypperlig til tapas, og vi lover at det smaker!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. lime
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g brie

Slik gjør du

  1. Rens chilien for frø og finhakk den. Vask limen godt. Bruk et lite rivjern på halve limen. Ikke få med det hvite, det smaker ikke godt.
  2. Bland det revne skallet, saften fra hele limen sammen med chili i kjøttdeigen. Rør godt sammen. Tilsett salt og pepper.
  3. Del osten opp i terninger.
  4. Lag små boller av deigen. Legg i en bit ost i midten på hver bolle.
  5. Stek bollene på middels varme i stekepannen i ca. 10 minutter, eller til bollene er gjennomstekte. Server de sammen med tyttebærvinaigrette, salsa eller en god chutney.