Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brasilianske grillspyd med kylling

Brasilianske grillspyd med kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 8 stk. aromasopp

Marinade:

  • 2 dl mørkt øl
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finrevet løk
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk oregano eller 1/2 ss tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad

Tomat- og avokadosalat:

  • 2 stk. avokado i biter
  • 10 stk. cherrytomat delt i to
  • 0,5 stk. mango i biter
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 stk. hjertesalat

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kyllinglår er super grillmat som tåler tøff varmebehandling. Legger du litt tid i forberedelsene er lønnen saftig kjøtt med masse smak. Vi har hentet inspirasjon fra brasilianske grilltradisjoner, og lager store espetinhos med marinerte stykker av kyllinglår, og serverer med en sommerfrisk salat med avokado, tomat og mango.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 8 stk. aromasopp

Marinade:

  • 2 dl mørkt øl
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finrevet løk
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk oregano eller 1/2 ss tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad

Tomat- og avokadosalat:

  • 2 stk. avokado i biter
  • 10 stk. cherrytomat delt i to
  • 0,5 stk. mango i biter
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 stk. hjertesalat

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Slik deler du et kyllinglår: Kjenn med en finger på utsiden av kyllinglåret (tenk kneet), der er det en fordypning. Plasser kniven slik at du treffer midt i fordypningen og litt på skrå opp mot overlåret og skjær rett igjennom.
Bruker du grillspyd av tre, er det viktig å bløtlegge dem før bruk, ellers kan de lett ta fyr på grillen.

Server grillspydene sammen med tomat- og avokadosalaten.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB14 18.06.2025 02:26:16