Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Borsjtj, russisk rødbetesuppe

Borscht - rødbetsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 7 stk. rødbete
  • 1 ss eddik, 7 %

Topping:

  • 6 ss seterrømme
  • 1 dl hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Borscht er en fyldig rødbetsuppe som blir laget i store deler av Øst-Europa og Nord-Asia. Ingrediensene varierer noe fra land til land. Suppen kan være vegetar eller serveres med kjøtt. Suppen serveres tradisjonelt med en raus klatt smetana, som vi erstatter med rømme. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 7 stk. rødbete
  • 1 ss eddik, 7 %

Topping:

  • 6 ss seterrømme
  • 1 dl hakket bladpersille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Godt ferskt brød hører også til.

Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 22.05.2024 01:01:15