Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bønnegryte med tomat

Bønnegryte med tomat

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g store hvite bønner (tørre) (limabønner)
  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 6 stk. tomat i skiver
  • 3 båter grovhakkede hvitløk
  • 3 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk rosmarin eller 2 ts tørket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne deilige bønnegryten med store hvite bønner (limabønner) har sine røtter i Hellas. Der får  bønnene fstå og kose seg i lang tid over varmen, så de blir møre og trekker til seg de gode smakene fra tomat, rosmarin og hvitløk. Nydelig tilbehør til grillet kjøtt, for eksempel lammekoteletter eller en saftig flintstek.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g store hvite bønner (tørre) (limabønner)
  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 6 stk. tomat i skiver
  • 3 båter grovhakkede hvitløk
  • 3 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk rosmarin eller 2 ts tørket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server bønnegryten rykende varm til stekt eller grillet kjøtt. Dryss gjerne litt friske urter på toppen ved servering. Gryten fungerer også utmerket for de som ikke spiser kjøtt. 

Bønnegryte med tomat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 22.05.2024 01:02:40