Bønnegryte med entrecôte

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne bønnegryten er å anse som en variant av chili con carne. Massevis av smak og med et fint anslag av chili. Perfekt mat om høsten og vinteren når kulden regjerer utenfor vinduene.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g entrecôte av storfe
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
  • 2 bokser hermetiske kidneybønner
  • 0,5 potte hakket frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server bønnegryten med ferskt brød og en klatt rømme eller yoghurt.