Bollekake med aprikos og mandler
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hvis du er glad i søt gjærbakst og aprikos er denne kaken midt i blinken for deg. Lag en enkel bolledeig, ha den i en langpanneform og topp med aprikossyltetøy og grovhakkede mandler. Yummy!
Ingredienser
12 porsjoner
Bolledeig:
-
5 dl melk -
25 g gjær -
1 stk. egg -
950 g hvetemel -
150 g sukker -
0,25 ts salt -
150 g smør i terninger
-
1 glass aprikossyltetøy
Dryss:
-
50 g mandler -
1 ss melis
Slik gjør du
- Sett bolledeig. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.
- Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin, ca. 10 minutter.
- Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm med smør. Ha deigen i langpannen og klem den ut i formen. Lag små groper i deigen. Dekk til med plastfolie og sett deigen til etterheving på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Trykk ned gropene en gang til og fyll dem med aprikossyltetøy. Dekk til med plastfolie og sett deigen til heving i ytterligere 30 minutter.
- Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss over grovhakkede mandler og sett formen i stekeovn på nederste rille. Stek kaken i ca. 10 minutter.
- Sett formen til avkjøling på rist og gi kaken et lite dryss melis før servering.