Bollekake med aprikos og mandler

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvis du er glad i søt gjærbakst og aprikos er denne kaken midt i blinken for deg. Lag en enkel bolledeig, ha den i en langpanneform og topp med aprikossyltetøy og grovhakkede mandler. Yummy!

Ingredienser

12  porsjoner

Bolledeig:

 • 5 dl melk
 • 25 g gjær
 • 1 stk. egg
 • 950 g hvetemel
 • 150 g sukker
 • 0,25 ts salt
 • 150 g smør i terninger

 • 1 glass aprikossyltetøy

Dryss:

 • 50 g mandler
 • 1 ss melis

Slik gjør du

1.       Sett bolledeig. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.

2.       Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin, ca. 10 minutter.

3.       Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.

4.       Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm med smør. Ha deigen i langpannen og klem den ut i formen. Lag små groper i deigen. Dekk til med plastfolie og sett deigen til etterheving på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5.       Trykk ned gropene en gang til og fyll dem med aprikossyltetøy. Dekk til med plastfolie og sett deigen til heving i ytterligere 30 minutter.

6.       Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss over grovhakkede mandler og sett formen i stekeovn på nederste rille. Stek kaken i ca. 10 minutter.

7.       Sett formen til avkjøling på rist og gi kaken et lite dryss melis før servering.

 1. Sett bolledeig. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.
 2. Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin, ca. 10 minutter.
 3. Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.
 4. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm med smør. Ha deigen i langpannen og klem den ut i formen. Lag små groper i deigen. Dekk til med plastfolie og sett deigen til etterheving på et lunt sted i ca. 30 minutter.
 5. Trykk ned gropene en gang til og fyll dem med aprikossyltetøy. Dekk til med plastfolie og sett deigen til heving i ytterligere 30 minutter.
 6. Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss over grovhakkede mandler og sett formen i stekeovn på nederste rille. Stek kaken i ca. 10 minutter.
 7. Sett formen til avkjøling på rist og gi kaken et lite dryss melis før servering.