Blomkålsuppe med spekeskinke

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig, fyldig blomkålsuppe med masse god smak. Topp den med stekt spekeskinke og server suppen med godt, ferskt brød. En nydelig forrett til både kjøtt og fisk. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg blomkål
  • 0,5 løk
  • 2 ss margarin
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 3 dl matfløte
  • 0,5 stk. sitron
  • 100 g spekeskinke eller bacon

Slik gjør du

  1. Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen fine, små buketter til servering.
  2. Finhakk løken.
  3. Smelt margarin i en kjele og fres løken myk og blank.
  4. Tilsett  blomkål og buljong og kok opp. Senk varmen og la det småkoke ca. 20 minutter til blomkålen er helt gjennomkokt. 
  5. Bruk stavmikser eller hell suppen over i en hurtigmikser og kjør suppen helt glatt. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, pepper og sitron. 
  6. Kok de små blomkålbukettene i litt lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokte og ha dem i suppen.
  7. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og la den renne av seg på litt tørkepapir. Smuldre den med fingrene og dryss over suppen rett før servering. 

Server suppen rykende varm, gjerne med godt, grovt brød til.