Blomkålpuré
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hvem kunne vel trodd at «hverdagsgrønnsaken» blomkål kunne ha det i seg å bli en slik fløyelsmyk, smakfull og uimotståelig rett som dette? Blomkålpuré er enkelt å lage og egner seg som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. blomkål , ca 1 kg -
2 dl matfløte -
2 ss smør -
1 ss sukker -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
1. Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også.
2. Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen helt mør.
Ha gjerne i litt melk i kokevannet, så får du en hvitere blomkålpuré.
3. Hell av kokevannet og la blomkålen dampe seg tørr et par minutter. Kjør blomkålen med stavmikser eller i hurtigmikser til den er helt glatt.
4. Rør inn smør og fløte til passe konsistens og smak til med sukker, salt og pepper.