Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blinis servert med røkelaks og urterømme er en enkel og elegant forrett som dessuten smaker utrolig godt.

Ingredienser

porsjoner

Blinis:

  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. eggehvite
  • 2 ss smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 0,5 stk. agurk
  • 3 dl lettrømme
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano

Topping og pynt:

  • 6 skiver røkelaks
  • 1 stk. finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilker frisk dill

Slik gjør du