Blinis med pinnekjøtt
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pinnekjøtt fra gårsdagens middag kan på en enkel måte forvandles til en lekker forrett i dag. Blinis med pinnekjøtt kan også serveres som en av flere retter som juletapas.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g bokhvetemel -
1 ts bakepulver -
0,5 ts salt -
1 ts sukker -
1 stk. egg -
2 ss lettrømme -
1,75 dl melk -
2 ss nøytral olje til steking
Til servering:
-
300 g ferdigdampet pinnekjøtt -
1 dl seterrømme eller créme fraîche
Slik gjør du
- Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
- Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
- Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.
- Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.