Blinis med pinnekjøtt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pinnekjøtt fra gårsdagens middag kan på en enkel måte forvandles til en lekker forrett i dag. Blinis med pinnekjøtt kan også serveres som en av flere retter som juletapas.

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • 2 ss lettrømme
  • 1,75 dl melk
  • 2 ss nøytral olje til steking

Til servering:

  • 300 g ferdigdampet pinnekjøtt
  • 1 dl seterrømme eller créme fraîche

Slik gjør du

  1. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
  2. Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
  3. Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.
  4. Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.