Blinis med fenalår, rogn og reker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små blinis med ulik topping - små munnfuller med masse smak! Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og toppes med den fete rømmen smetana, kaviar og hakket løk. Vi har slått oss løs og topper våre blinis med fenalår, reker og kaviar. Husk å sette av nok tid til å la røren heve ordentlig!

Ingredienser

porsjoner

Blinis:

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 100 g fenalår
  • 100 g rød lodderogn
  • 100 g pillede reker
  • 1 dl seterrømme
  • 0,5 stk. finhakket rødløk

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i lunken melk og visp inn hvetemel.
  2. Skill egget. Visp eggeplomme og salt inn i røren. Ta vare på eggehviten.
  3. Dekk røren med et klede og sett til heving på et lunt sted i 3-4 timer. Røren skal være tykk som en vaffelrøre.
  4. Stivpisk eggehvite og vend eggehvite og fløte inn i røren med en slikkepott. 
  5. Varm en stekepanne på middels varme med litt smør og sett røren på pannen med en spiseskje. Stek blinisene gylne på begge sider og avkjøl på rist. Blinisene skal ha en størrelse på ca 5-7 cm i diameter.
  6. Legg blinisene utover et fat, eller på tallerkener, og smør litt rømme på hver. Lag tre varianter. En med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt med eventuelt friske urter.
Bytt ut blinis med svelerøre (fås kjøpt som halvfabrikata i pose) og tilsett litt salt i røren. Stek små lapper, som beskrevet over og server dem på samme måte.