Blåmuggostsaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

så enkelt - så godt! Er du glad i blåmuggost, vil du garantert elske denne sausen. Server den til biff, lettkokte grønnsakereller bland den inn i rykende varm pasta.

Ingredienser

porsjoner
  • 80 g blåmuggost
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Smuldre osten i en liten kjele og hell i fløten.  Kok opp og rør godt slik at osten smelter i fløten.

Blåmuggoster kommer i både milde og sterke utgaver, og styrken på osten vil påvirke sausen. Smak deg fram og tilsett mer ost eller mer fløte for å få sausen akkurat slik du vil ha den.

Har du osterester er dette en fin måte å bli kvitt dem på.

Litt finrevet sitronskall og litt sitronsaft setter en ekstra spiss på sausen.

Sausen kan også avkjøles og sereveres som dipp til grønnsaker eller chips.