Blåmuggostsaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
så enkelt - så godt! Er du glad i blåmuggost, vil du garantert elske denne sausen. Server den til biff, lettkokte grønnsakereller bland den inn i rykende varm pasta.
Ingredienser
porsjoner
-
80 g blåmuggost -
3 dl kremfløte
Slik gjør du
- Smuldre osten i en liten kjele og hell i fløten. Kok opp og rør godt slik at osten smelter i fløten.
Blåmuggoster kommer i både milde og sterke utgaver, og styrken på osten vil påvirke sausen. Smak deg fram og tilsett mer ost eller mer fløte for å få sausen akkurat slik du vil ha den.
Har du osterester er dette en fin måte å bli kvitt dem på.
Litt finrevet sitronskall og litt sitronsaft setter en ekstra spiss på sausen.
Sausen kan også avkjøles og sereveres som dipp til grønnsaker eller chips.