Blåbærmuffins
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Muffins er blitt en velkjent og populær kake. Den er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt blåbær.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca. 20 muffins
-
4 stk. egg -
1 stk. vaniljestang -
200 g smør -
300 g sukker -
5 dl hvetemel -
3 ts bakepulver -
3 dl kremfløte -
2 dl blåbær
Slik gjør du
- Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmasin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
- Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
- Vend forsiktig inn blåbær.
- Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer (skal kun fylles 3/4 deler fulle). Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
- Stek kakene midt i stekeovn på 180 °C i 15-20 minutter.
- Legg muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt. Sikt gjerne over litt melis før servering.