Blåbærfromasj
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fromasj er en luftig og herlig delikat dessert. Denne lekre blåbærfromasjen er nydelig, og kan serveres i porsjonsglass eller i en dessertskål.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. egg -
25 g sukker -
5 dl kremfløte -
3 dl blåbærsyltetøy -
3 stk. gelatinplater -
125 g blåbær -
3 ss frisk mynte
Slik gjør du
- Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i sju minutter.
- Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Vend inn blåbærsyltetøy.
- Pisk fløten til krem til den blir luftig og myk.
- Smelt gelatinen i en liten kjele med et par teskjeer vann og tilsett dette i eggedosisen.
- Vend inn kremen.
- Fordel blandingen i porsjonsglass eller i en bolle. Sett på kjøl i minst to timer så den får satt seg.
- Pynt med blåbær og mynte.