Blåbærfromasj

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fromasj er en luftig og herlig delikat dessert. Denne lekre blåbærfromasjen er nydelig, og kan serveres i porsjonsglass eller i en dessertskål.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 25 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 3 dl blåbærsyltetøy
  • 3 stk. gelatinplater
  • 125 g blåbær
  • 3 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i sju minutter.
  2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Vend inn blåbærsyltetøy.
  3. Pisk fløten til krem til den blir luftig og myk.
  4. Smelt gelatinen i en liten kjele med et par teskjeer vann og tilsett dette i eggedosisen.
  5. Vend inn kremen.
  6. Fordel blandingen i porsjonsglass eller i en bolle. Sett på kjøl i minst to timer så den får satt seg.
  7. Pynt med blåbær og mynte.