Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Betesalat  med urter

Betesalat med urter

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rødbete eller gulbeter (eller en kombinasjon)
  • 1 ts salt , til koking
  • 100 g tørkede fiken
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk gressløk

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En frisk og smakfull betesalat som kombinerer sødmen fra kokte beter med syrligheten fra rødvinseddik og seige, gode biter av fiken. Perfekt som en frisk salat på tapasbordet, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rødbete eller gulbeter (eller en kombinasjon)
  • 1 ts salt , til koking
  • 100 g tørkede fiken
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk gressløk

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Smakstips! Dette er en enkel salat som kan bygges ut og varieres på mange ulike måter. For eksempel kan du tilsette biter av chévre og drysse over hakkede valnøtter, blande inn litt frisk spinat og vårløk, eller kombinere rødbeter med biter av frukt, for eksempel plomme.

Og du ... salaten kan gjerne lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet for å la smakene utvikle seg. Server romtemperert, slik at smakene kommer best mulig frem. 

Betesalat  med urter

Denne betesalaten med fiken er nydelig å sette frem på julens tapasbord.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB12 24.01.2025 12:32:46