Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Betesalat med couscous

Betesalat med couscous

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. beter i ulike farger (gulbete, rødbete, polkabete)
  • 2 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 2 dl couscous
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. rosa grapefrukt i båter
  • 1 stk. avokado i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 bunt finhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 433 kcal
Fett 23 g
Protein 11 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett, eller som utradisjonelt tilbehør til ribbe eller kalkun. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. beter i ulike farger (gulbete, rødbete, polkabete)
  • 2 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 2 dl couscous
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. rosa grapefrukt i båter
  • 1 stk. avokado i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 bunt finhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 433 kcal
Fett 23 g
Protein 11 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruker du rødbeter i salaten, er det lurt å legge skivene i kaldt vann med litt eddik en stund før skivene blandes i salaten. Da unngår du at de farger hele salaten rød.
Løvtynne skiver av kålrot smaker også kjempegodt i salaten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 04:53:07