Aspargessuppe med kokos og grønn curry

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag en spennende aspargessuppe med masse smak! Server som middag til fire eller som forrett til åtte.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss grønn curry paste
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen og kutt den i mindre biter. Ta vare på toppene.
  2. Varm olje i en kjele og fres løken myk og blank. Tilsett hvitløk og currypaste og fres videre i et minutt. Ha i asparges og la dem frese med i 5-6 minutter. Hell i kokosmelk og buljong og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i 7-8 minutter, til aspargesen er helt myk.
  3. Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med litt salt og kvernet pepper.
  4. Kutt aspargestoppene i tynne skiver og dryss dem på toppen av suppen sammen med pinjekjerner og chiliflak.