Asparges med hollandaise

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når den norske, grønne aspargesen er å finne i butikken - da vet du at det er vår! Kok aspargesen til den er såvidt mør, og server den som en lekker forrett sammen med klassisk hollandaise. Om du vil kan du også servere noen tynne skiver spekeskinke til.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g frisk grønn asparges
  • 1 ts salt

Hollandaise:

  • 2 dl vann
  • 30 g finhakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts knust hel pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klaret smør
  • saft av 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

Anrett på tallerkener, hell litt saus over og ha på litt nykvernet pepper. Server resten av sausen ved siden av. 

bar