Asiatisk kyllingsuppe

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fyldig og god kyllingsuppe med asiatiske smaker som kokos, sitrongress, lime og chili. Nam!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • 3 stk. grønn chili
  • 6 stk. sitrongress
  • 50 g galangarot
  • 10 stk. kaffirlimeblader
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 l kokosmelk
  • saft av 3 stk. lime
  • 0,5 dl fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ss sukker

Tilbehør:

  • 400 g ferdigstekt kyllingkjøtt , gjerne av lår
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 100 g bønnespirer
  • ca. 1 ss chiliolje

Slik gjør du

bar