Asiatisk kyllingsuppe
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En fyldig og god kyllingsuppe med asiatiske smaker som kokos, sitrongress, lime og chili. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
6 båter hvitløk -
3 stk. grønn chili -
6 stk. sitrongress -
50 g galangarot -
10 stk. kaffirlimeblader -
2 ss nøytral olje til steking -
1,5 l kokosmelk -
saft av
3 stk. lime -
0,5 dl fiskesaus (asiatisk) -
0,5 ss sukker
Tilbehør:
-
400 g ferdigstekt kyllingkjøtt , gjerne av lår -
0,5 stk. rødløk -
4 stk. frisk sjampinjong -
1 stk. vårløk -
0,5 potte finhakket frisk koriander -
100 g bønnespirer -
ca.
1 ss chiliolje