Amerikansk gresskarpai
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pumpkin Pie på Thanksgiving er nesten like viktig som selve kalkunen for de fleste amerikanere. Gresskar er søtt og mildt i smaken, og krydret med aromatiske kryddere som muskat, kanel og ingefær gjør den seg perfekt i et sprøtt paiskall som en søt avslutning på årets store kalkunmiddag.
Ingredienser
porsjoner
Paibunn:
-
200 g hvetemel -
150 g smør -
2 ss vann
Gresskarpuré:
-
450 g gresskar -
0,25 ts salt
Gresskarfyll:
-
4 stk. egg -
2 dl sukker -
100 g smeltet smør -
1 dl hvetemel -
1 ts bakepulver -
1 ts malt kanel -
1 ts malt allehånde -
0,5 ts malt ingefær -
0,5 ts malt muskat -
2 ts vaniljesukker -
ca
200 g gresskarpuré (gjerne litt mer) -
1 boks vikingmelk (kondensert melk, 410 g)
Slik gjør du
Server paien lun eller avkjølt, gjerne med litt pisket krem.