Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Amerikansk bbq-saus

Amerikansk BBQ saus (The real thing)

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 1,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts grovmalt pepper

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En «real american bbq-sauce» med masse smak. Lag gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang. Oppbevar sausen i kjøleskap, så holder den seg hele sommeren. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 1,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du røkt paprikapulver, kan du bruke det istedenfor vanlig paprikapulver for å få en fin røyksmak på sausen.

Sausen kan brukes både til å pensle kjøttet med under grilling, og som saus ved siden av maten. Oppbevar sausen i kjøleskapet. Den er holdbar i minst én måned.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB11 12.07.2025 21:42:46