Amandines

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Små mandelkaker servert med pisket krem og friske bær er en perfekt avslutning på et godt måltid.

Ingredienser

porsjoner
  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 25 g maisenna
  • 110 g malte mandler

Vaniljekrem:

  • 2,5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • 25 g maisenna

Ved servering:

  • ca. 500 g friske bær
  • 10 stk. marengs (pikekyss)
  • 10 blader frisk sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, maisenna og malte mandler.
  2. Kok opp melk og sukker til vaniljekrem. Bland resten av ingrediensene sammen i en bolle. Hell den varme melken over i eggeblandingen, og ha alt tilbake i kjelen. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Avkjøl.
  3. Bland vaniljekremen i mandelblandingen. Fordel røren i 12 små former og stek ved 170 °C til kakene er gylne, 30-40 minutter.

Pynt kakene med friske bær, pikekyss og sitronmelisse ved servering.