Afghansk lammerett med spinat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne lammeretten er en nydelig ovnsrett. Den krever en del jobb, men er verdt det!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss olivenolje
  • 3 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 4 bokser hermetiske tomater i biter, uten væske
  • 2,5 dl lammekraft eller buljong
  • 150 g frisk spinat
  • 1 dl yoghurt naturell
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Kutt lammekjøttet i 3 x 3 cm biter og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til. 
  2. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek i ovn på 170 °C i vel 1 time.  
  3. Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Dryss pinjenøtter over til slutt.

Server med ris.