Vafler med bygg og appelsin

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En vaffel du kommer i påskestemning av! I denne vaffelrøren har vi både byggmel og byggryn, det metter og gir god smak til vaffelrøren. Ta med ferdigstekte vafler på tur, eller lag røren, hell den på en flaske og ta med. Så kan du steke vaflene på bålet. Appelsinsalaten kan du ha serveringsklar på en liten boks. 1 porsjon gir ca. 8 plater.

Ingredienser

porsjoner

Vaffelrøre:

  • 250 g byggmel
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk , gjerne kulturmelk eller kefir
  • 4 stk. egg
  • 50 g smør

Til servering:

  • 2 stk. appelsin
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss yoghurt naturell , eventuelt rømme

Slik gjør du

Server vaflene med litt yoghurt naturell og topp med appelsinsalaten. Pynt eventuelt med sitronmelisse eller frisk mynte.

bar

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.