Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrakompott

Rabarbrakompott

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 677 kcal
Fett 1 g
Protein 5 g
Karbohydrater 151 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbra, en sommerfavoritt! Er du så heldig å ha rabarbra i hagen, kan du lage rabarbrakompott. Smaker godt til desserter, til kaker eller som pålegg på nystekt brød. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 677 kcal
Fett 1 g
Protein 5 g
Karbohydrater 151 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sukkerinnholdet i rabarbra varierer, så smak til når den har kokt en stund. Du kan også holde tilbake litt sukker. Er den for sur tilsettes mer sukker, og er den for søt kan du ha i mer sitronsaft. 

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Rabarbrakompott

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 11:49:07