Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribollita

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 bokser hakkede tomater (á 400 g)
  • 5 dl vann eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g puylinser
  • 115 g byggryn
  • 100 g svartkål , grønnkål eller mangold
Del

Ribollita

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribollita er en perfekt restesuppe - selv navnet betyr "kokt igjen". Den originale italienske oppskriften inneholder tørt brød, cannelini-bønner og svartkål, men den kan varieres i det uendelige med de grønnsakene du har for hånden. Vår ribollita er laget  med linser og byggryn,  og serveres med gratinert, daggammelt brød.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 bokser hakkede tomater (á 400 g)
  • 5 dl vann eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g puylinser
  • 115 g byggryn
  • 100 g svartkål , grønnkål eller mangold

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen i dype skåler, gjerne med ristet eller gratinert brød. Dryss eventuelt over litt hakket gressløk eller andre urter. 

Se på oppskriften som inspirasjon og bruk det du har til rådighet - glass med rester av tomatsaus eller salsa kan brukes sammen med tomater, alle slags rotgrønnsaker kan kuttes i biter og gir masse smak. Suppen er i utgangspunktet vegetarisk, men har du påleggs- eller middagsrester du vil bruke opp, går det finfint å kutte dem i biter og ha dem i suppen. Grønnsakkraft kan gjerne byttes eller suppleres med kyllingkraft eller annen kjøttkraft.

Ribollita

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 31.03.2023 17:11:15