Minestronesuppe vegetar

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvite bønner (tørre)
  • 4 ss olivenolje
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. pastinakk
  • 2 stk. potet
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønn squash
  • 100 g pastaskruer , makaroni eller annen pasta
  • 60 g aspargesbønner

Slik gjør du

Server suppen med ferskt brød og pesto, og dryss gjerne over noen flak med fast ost eller vegansk alternativ.