Minestronesuppe vegetar
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!
Ingredienser
porsjoner
-
250 g hvite bønner (tørre) -
4 ss olivenolje -
2 stk. løk -
4 båter hvitløk -
1 dl rødvin -
1 boks hermetiske tomater -
1 dl tomatpuré -
2 l grønnsakbuljong (utblandet) -
2 stk. gulrot -
1 stk. pastinakk -
2 stk. potet -
2 stk. stilkselleri (stangselleri) -
1 stk. grønn squash -
100 g pastaskruer , makaroni eller annen pasta -
60 g aspargesbønner
Slik gjør du
Server suppen med ferskt brød og pesto, og dryss gjerne over noen flak med fast ost eller vegansk alternativ.