Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makroner med nutella

Makroner med nutella

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon røre gir 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 1,5 ss kakaopulver

Fyll:

  • ca. 125 g nutella

Pynt:

  • 20 g frysetørkede bringebær (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2201 kcal
Fett 95 g
Protein 40 g
Karbohydrater 284 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En liten godsak barna kommer til å elske! Deilige makroner med smak av sjokolade som er sprø på utsiden, seige inni og på toppen av det hele fylt med nutella. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon røre gir 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 1,5 ss kakaopulver

Fyll:

  • ca. 125 g nutella

Pynt:

  • 20 g frysetørkede bringebær (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2201 kcal
Fett 95 g
Protein 40 g
Karbohydrater 284 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.
Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.
Pavlova 3a
Er du god på øyemål kan selvfølgelig makronene sprøytes ut på frihånd, eller du kan bruke en makronmatte.
Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet. Makronene kan også fryses, men da er det best å fryse dem uten fyll og heller fylle dem en dag før de skal serveres.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB11 16.01.2025 19:32:58