Mac-and-cheese-muffins

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du gått på en makaronismell og kokt alt for mye makaroni eller annen pasta til middag? Det er så lett å lukke øynene åog slenge restene i søpla, men hvorfor ikke trylle restene om til små muffins? Så får du brukt opp litt osterester i samme slengen. Supert som en liten koserett eller i matpakka neste dag.

Ingredienser

porsjoner
  • ca 200 g ferdig kokt makaroni
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 150 g revet ost (gjerne osterester)
  • 2 ss brødrasp
  • 2 kvister frisk timian (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Smelt smør eller margarin i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melk og kok opp mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper. Sausen skal være tykk, men spe eventuelt med litt mer melk om du synes den blir alt for tykk.
  2. Bruk et smurt muffinsbrett eller sett muffinsformer i brettet.
  3. Vend makaroni og det meste av osten inn i sausen og fordel blandingen i muffinsbrettet/formene. Dryss brødrasp og litt hakket timian på toppen.
  4. Plasser formen midt i ovnen på 180 °C i 10-12 minutter, til muffinsene har fått fin farge. Server med én gang, eller avkjøl og bruk dem i matpakke.