Lysing med potetmos og pistasjpesto

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kommer du over lysing i fiskedisken, så benytt anledningen og tilbered et nydelig fiskemåltid med denne delikate fisken med hvitt og fast kjøtt. Hjemmelaget potetmos og pesto er nydelig følge.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lysingfilet (uten skinn og ben)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Pistasjpesto:

  • 50 g bladpersille
  • 50 g ruccula
  • 50 g usaltede pistasjnøtter
  • 1 båt hvitløk
  • 30 g parmesan
  • 1 dl olivenolje

Potetmos:

  • ca. 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Server lysing med potetpure og pistasjpesto. En grønn salat smaker også godt til.

Lysing er en fiskesort i lysingfamilien. Den likner litt på torsk, og tilberedes på samme måte. Lysing fiskes fra Afrika til Norskekysten, og i Middelhavet. Lysingen kan bli opptil 18 kilo.
Har du ikke tilgang på fersk lysing kan du godt bytte den ut med en annen type hvit fisk.