Lysing med potetmos og pistasjpesto
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kommer du over lysing i fiskedisken, så benytt anledningen og tilbered et nydelig fiskemåltid med denne delikate fisken med hvitt og fast kjøtt. Hjemmelaget potetmos og pesto er nydelig følge.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g lysingfilet (uten skinn og ben) -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin
Pistasjpesto:
-
50 g bladpersille -
50 g ruccula -
50 g usaltede pistasjnøtter -
1 båt hvitløk -
30 g parmesan -
1 dl olivenolje
Potetmos:
-
ca.
10 stk. potet -
2 dl melk -
2 ss smør -
0,25 ts revet muskatnøtt -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
Server lysing med potetpure og pistasjpesto. En grønn salat smaker også godt til.
Lysing er en fiskesort i lysingfamilien. Den likner litt på torsk, og tilberedes på samme måte. Lysing fiskes fra Afrika til Norskekysten, og i Middelhavet. Lysingen kan bli opptil 18 kilo.
Har du ikke tilgang på fersk lysing kan du godt bytte den ut med en annen type hvit fisk.